Verminder de kosten en verbeter de efficiëntie en dienstverlening

Een betrouwbare verbinding over meerdere netwerken

De term is inmiddels alom bekend: de Internet of Things (IOT). Kortgezegd, een wereld waarin alle slimme apparaten en sensoren met elkaar zijn verbonden. Naast de vele voordelen, brengt deze wereld ook zijn uitdagingen mee. De Machine 2 Machine (M2M)-simkaarten van Radcliff zijn speciaal ontworpen voor het IOT en bieden u grote voordelen.

‘Smart’ apparaten en machines drukken de kosten

M2M-communicatie verbindt machines of apparaten op afstand en wisselt onderling belangrijke informatie uit, zonder menselijke tussenkomst. Hierdoor vermindert u de kosten, verbetert u de efficiëntie en dienstverlening. Denk bijvoorbeeld aan ‘smart’ thermostaten of koelkasten die respectievelijk zelf de temperatuur van uw kantoor regelen en de voorraad voor u beheren. Slimme apparaten zijn de toekomst. Onze M2M-simkaart is speciaal ontworpen om data te verzenden over de hele wereld en geeft u duidelijk inzicht in het verbruik.

Betrouwbare, real-time (management)informatie

De apparaten, machines of voertuigen die u wilt laten ‘communiceren’ worden voorzien van een M2M-simkaart. U kunt de data vervolgens benaderen en analyseren via onze IT-infrastructuur, waar de gemeten data wordt uitgelezen en uitgewisseld. Met M2M heeft u dus de beschikking over betrouwbare, real-time informatie over uw apparaten en materieel. M2M-oplossingen maken het databeheer eenvoudiger, efficiënter en voordeliger.

VPN-link naar uw netwerk

Als u moet (of wilt) voldoen aan specifieke ‘quality of service’- of informatiebeveiliging-standaarden kunnen wij een VPN-link tussen uw eigen netwerk en de mobiele operator realiseren. Dit voorkomt dat verkeer van of naar het apparaat op een onveilige manier over het open internet wordt gerouteerd. Zo heeft de volledige controle over het dataverkeer, aangezien de M2M-simkaart niet bereikbaar is via het publieke internet.