Voice over IP: bellen via internet

Nog niet elke organisatie is er bekend mee: VoIP-telefonie. Toch is het voor elke professionele organisatie onmisbaar. U bespaart veel tijd en geld en bent 24/7 optimaal bereikbaar op uw zakelijke nummer. En het mooie is, u heeft weinig nodig om met VoIP te kunnen bellen. Om precies te zijn vier dingen:

 • voldoende bandbreedte;
 • een VoIP-pakket van Radcliff Telecom;
 • een telefoonnummer;
 • een (of meerdere) toestel(len).

 

Als klant van Radcliff Telecom heeft u de vrijheid om te werken waar en wanneer u maar wilt: de telefonie verhuist gewoon met u mee. Een doorschakeling of belgroep is heel gemakkelijk aan te maken, waardoor u altijd goed bereikbaar bent!


1

Kwalitatief hoogwaardige telefoonverbindingen

Traditioneel gezien bevindt de telefooncentrale zich op de bedrijfslocatie en is de infrastructuur van telefonie- en dataverkeer gescheiden. Als u klant wordt van Radcliff Telecom krijgt u een telefoonnummer binnen een online omgeving. Met VoIP-telefonie is het vervolgens mogelijk om zowel telefonie als data over één IP-lijn te transporteren zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van een van de verbindingen. Beide telefoonverbindingen zijn kwalitatief hoogwaardig en doordat de analoge lijnen niet meer worden gebruikt, is de telefooncentrale op locatie overbodig.


Op elke locatie bereikbaar

Radcliff Telecom geeft u de beschikking over een VoIP-telefooncentrale in de cloud. Met een VoIP-telefooncentrale zijn de kosten voor de aanschaf, installatie en het onderhoud van een eigen traditionele telefooncentrale verleden tijd. Daarnaast komen telefoonverbindingen niet meer tot stand via telefoonaansluitingen maar op basis van IP-verbindingen. Dit zorgt ervoor dat een intern telefoonnummer aan een IP-adres gekoppeld wordt waardoor u werknemer ook thuis of op een andere locatie via dat telefoonnummer bereikbaar is.

1

1

Een VoIP-toestel

Als u ook een VoIP-telefoon bestelt bij ons, dan sluit je een internetkabel aan op jouw VoIP-telefoon. De goede instellingen worden dan automatisch opgehaald op en u kunt meteen bellen. Indien u al een toestel heeft, dan moet u het VoIP-account invoeren en de telefoon registeren op ons platform. Op het moment dat jouw toestel wordt aangesloten op het internet, herkent ons platform jouw telefoon.


De VoiP 4G-app

De VoIP 4G app is geschikt als u veel onderweg bent of vaak remote werkt. Hiervoor heeft u een smartphone nodig met een 4G-verbinding. Zo bent u overal bereikbaar op uw zakelijke telefoonnummer en kunt u overal uitgaand bellen.

Nummers behouden of vervangen

U kunt ervoor kiezen om uw bestaande telefoonnummer(s) te behouden en ‘mee te nemen’ naar Radcliff of u kiest voor een nieuw nummer. U krijgt de beschikking over een online telefooncentrale waarbinnen u zelf de telefonische bereikbaarheid van uw bedrijf beheert.

Standaardmogelijkheden VoIP

 • doorschakelen naar externe telefoonnummers;
 • gratis filters instellen;
 • uitgebreid inzicht in gespreksstatistieken.

Voordelen van VoIP

 • goedkoper dan traditionele aanbieders;
 • uw organisatie is volledig locatie-onafhankelijk;
 • perfecte audio;
 • contracten zijn dagelijks activeerbaar en opzegbaar;
 • VoIP-telefonie groeit met uw bedrijf mee.
1